Vålerenga Fotball

Kap 1: Om Vålerenga Fotball

Kap 1: Om Vålerenga Fotball

 

1.1 Vålerenga Fotball fakta    1.2 Vålerenga Fotballs historie     1.3 Vålerenga Fotballs visjon og verdier

 

1.1 Vålerenga Fotball fakta

KLUBBNAVN Vålerenga Fotball
STIFTET 29.juli 1913
ADRESSE Intility Arena, Innspurten 16 A, 0601 Oslo
EPOST bredde@vif.no
WEB www.vif-bredde.no
TLF 23 24 78 00 (valg 2)
ORG.NR. 968 218 743
BANKKONTO 1503.36.25410

 

 

 

 

 

 

 

1.2 Vålerenga Fotballs historie

Vålerenga Fotball jobber etter visjonen Oslos stolthet.

Vålerenga Fotball ble stiftet 29.juli i et kassesnekkeri i bakgården i Vålerenggata 29. Vålerenga Fotball er både en bredde- og toppklubb, og skal være en klubb for alle. Herrer elite er skilt ut og tilhører nå vår søsterklubb Vålerenga Fotball Elite som vi har et tett samarbeid med.

I 2017 sesongen har Vålerenga Fotball ca 1500 registrerte medlemmer og en av de største fotballklubbene i Oslo I inneværende sesong har vi ca 90 lag i klubben, og godt over 200 trenere og lagledere gjennom dugnad som muliggjør et stort aktivitetsnivå.

Vi har gjennom flere år hatt fokus på bl.a. inkludering, integrering og barnefattigdom, både gjennom vårt daglige arbeid på feltet, og sammen med vår stiftelse Vålerenga Fotball Samfunn. Vi har også et samarbeid med Redd Barna som handler om både trygghet på trening og inkludering.

Vålerenga Fotball er en av klubbene i Norge som arrangerer flest turneringer, fra store barnecuper til mindre bredde- og elite-cuper for ungdom, samt oldboys-turneringer. Vi har også et akademi som har aktivitet året rundt, og flere fotballskoler i skolens ferier. Tanken bak tilbudene er å gi treningsvillige gutter og jenter et ekstra tilbud.

 

Vålerenga Fotball er eier av Intility Arena.

Vålerenga Fotball etablerte i 2010 et selskap, Vålerenga Kultur- og Idrettspark AS (VKIP AS) med et eget styre. Selskapet er ansvarlig for byggingen og er det selskapet som inngår avtaler med bank, leietakere og entreprenør. Senere ble Vålerenga Stadion AS etablert, dette selskapet skal eie og drive baneanleggene.

Største leietakere er Oslo kommune ved Valle Videregående skole og Vålerenga Fotball Elite. I tillegg er det Sjappa, Vålerengas supporterbutikk, Øst, Klanens pub som allerede har åpnet, samt Valle idrettsbarnehage, dagligvarebutikk og treningssenter som skal åpne fra 2018.

Både vårt damelag og herrene i Vålerenga Fotball Elite spiller sine kamper på Intility Arena. I tillegg vil våre barne- og ungdomslag få mulighet for trening/kamp på stadion samt at vi arrangerer årlig vår 3v3 cup her.

 

1.3 Vålerenga Fotballs visjon og verdier

Klubbens visjon er:

Oslos Stolthet. Vi gjør Oslo til en bedre by.

Klubbens verdier er:

1: GLEDE

Vi skaper engasjement og motivasjon for alle - vi elsker fotball og klubben. Vi er offensive og optimistiske og vet at al er mulig for den som våger.

2: RAUS

Vi vil gjøre hverandre gode, på og utenfor banen.

Vi skal dele vår kunnskap, være inkluderende og være en klubb for alle, aldri redde for å gjøre feil

Vi er rause i forhold til motstandere, dommere og andre vi møter i vår fotballaktivitet.

3: MÅLRETTET

Vi saper et klima for læring og mestring, o alle deler av klubbem. Vi vet hvordan vi utvikler mennesker og ferdigheter. Vi tør å sette os høye mål og å gå våre egne veier.

4: STOLT

Uansett hvilken rolle du har i Vålerenga skal du kunne identifisere deg med klubben, samt være ydmyk og stolt over det. Vi er Oslos stolthet!

 

Klubbhåndboka

Kap 1: Om Vålerenga Fotball

Kap 2: Klubbens målsetninger

Kap 3: Klubbens organisering

Kap 4: Klubbdrift/rutiner

Kap 5: Lagets organisering

Kap 6: Økonomi - plan for økonomistyring

Kap 7: Årshjul/aktivitetskalender

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift