Seier til VIF G13 2024 i Kolbotn Supercup!

Dette skulle egentlig være en tekst skrevet i lykkerus etter vår seier i Kolbotn Supercup tidligere i høst. Men dessverre gikk det i glemmeboken etter en alt for hektisk høst både på jobb, privaten og med fotballen. Så da blir det heller noen få ord om vår første sesong sammen som ungdomsspillere og en hyllest av et baselag med stor B. 

Tekst: Arne Næss, trener G13 2024

Høsten 2018 var det slutt på barnefotballen for våre 12 år gamle gutter. Midt i blant uttak til elite og rekruttlag valgte vi på Hengern og Galaxy å slå oss sammen. Vi hadde i mange år samarbeidet bra og fant ut at vi ville gi gutta som ikke ble "tatt opp" et godt og bredt tilbud også inn i ungdomsfotballen. Vi fikk inn Noah fra VIF G19 som trener og undertegnede ble også med videre. I tillegg valgte Gro å fortsette som lagleder samt Michael som hjelpetrener. Gode ressurspersoner rundt et stort lag bestående av ca 25 spillere.

Gutta våre er et lag som dyrker godt kameratskap, det sosiale og den gode lagfølelsen. Det går aldri en trening uten at latteren sitter løst og det er herlig å se at gutta har det så bra sammen på tvers av skoler og klasser. De trives sammen både på og utenfor fotballbanen. Her skal vi spille fotball for å ha det gøy og det merkes i stort sett alt vi gjør.

Men ungdomsfotballen preges også av litt mer alvor enn man er vant med fra barnefotballen. Plutselig skal man spille cuper der man kan bli slått ut og man skal spille seriekamper der det kjempes om 3 poeng.

Etter en lang vinter med masse gode treningsøkter og en uforglemmelig tur til Gøteborg med ungdomsavdelingen var vi klare for hele 3 cuper i april før serien skulle starte. VIFs egen ungdomscup på Valle, Hasle Lørencup og Gran Cup. Alle tre cuper ble stang ut for vår del. Enten røyk vi i gruppespillet eller vi ble slått ut marginalt i sluttspillet. Vi følte ikke at vi fikk betalt for den gode treningsjobben i vinter.

Men så begynte serien og der hang vi lenge med i toppen. Litt skader og uflaks underveis gjør at vi nå ender litt bak de beste i de to divisjonene vi spiller.

Så kom sommeren med cup hos Nordstrand, Norway Cup og en som vanlig regntung Eidsvoll Cup. Også her spiller vi mye god fotball men ryker underveis i turneringen. Men vi har hele tiden vårt gode humør inntakt selv om skuffelsen selvfølgelig alltid er stor når man ikke vinner noe.

Heldigvis skulle vi få en siste mulighet før 9-ersesongen avsluttes og vi snart skal gå over til 11-er fotball. Nærmere bestemt Kolbotn Supercup. En regnfull lørdag i september skulle bli vår lørdag. Etter å ha vunnet alle kampene i gruppespillet var vi klare for semifinale. En nervøs og våt gjeng virket preget under oppvarmingen til semifinalen men klarte heldigvis å score tidlig i oppgjøret mot KFUM. Det roet nervene litt og gutta fant tilbake til finspillet. Men mot slutten av kampen ble vi satt under et voldsomt press. Heldigvis jobba vi som helter og red av stormen, godt hjulpet ev en glimrende keeper. Vi var klar for vår første finale!

Siden det var så vått og kaldt den dagen klarte arrangøren å sette i gang finalen kort tid etter semifinalene ble ferdigspilt. I adrenalinruset fra semifinaleseieren kjørte gutta på i finalen mot et annet KFUM-lag og tok tidlig ledelsen. Etter ledermålet så vi oss aldri tilbake og gutta dro hjem en fullt fortjent 3-0 seier. ENDELIG klarte vi vinne etter en fantastisk morsom dag og sesong sammen!

Nå går sesongen mot slutten og vi skal i gang med 11-er. Heldigvis virker det som de aller fleste blir med videre også neste sesong. Vi skal i hvert fall fortsette å ha det gøy med fotball - uansett hvilket sportslig nivå vi befinner oss på.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift